Tiyatro


Programın Amacı

Tiyatro programının amacı, tiyatro alanında çalışacak sanatçılar yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Tiyatro programında öğrencilere sahne bilgisi, tiyatro tarihi, sahne çalışması, tiyatroya başlangıç ve metodoloji, dramatik yazarlık, eleştiri-inceleme, tiyatro yönetimi, geleneksel kaynaklar, oyun yönetmenliği, hareket ve emprovizasyon, konuşma ve ses eğitimi gibi alan dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler

Tiyatro programında okumak isteyen bir öğrencinin tiyatro sanatına ilgi duyması, duygu ve düşüncelerini iyi ifade edebilmesi, titiz, dikkatli, sabırlı bir kişilik yapısına sahip olması gerekir. Ayrıca bu öğrencilerin, tiyatro dışı sanatlarla da ilgilenmesi, sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında kendilerini yetiştirmiş olması, sağlam bir Türkçe bilgisi ve genel kültüre sahip olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler

Tiyatro bölümü mezunları devlet tiyatrolarında ve özel tiyatrolarda "Oyuncu", "Rejisör", "Yönetici", "Teknik Eleman" (Dekorcu-Kostümcü vb.) unvanları ile çalışabilirler.

Çalışma Alanları

Mezunlar, TRT'de, sinema alanında ve çeşitli sanat dallarında, dergi ve gazetelerin sanat bölümlerinde iş bulabilirler, bağımsız olarak çalışabilirler. Oyun yazarlığına yeteneği olanlar, yalnızca tiyatro metni yazmakla kalmayıp her türlü dramatik metin (reklam, televizyon, radyo, video, sinema) yazma olanağı bulabileceklerdir. Mezunların kazanç durumları çalışacakları kurumun sözleşme durumuna göre saptanır.
Bu meslek tanıtımı 12446 kez okunmuştur.
LYS Tercihleri Nasıl Yapılıyor? ÖSYM LYS 2014 Tercih Kılavuzu, Tercih Rehberi, Tercih Takvimi

LYS 2014 Soru Cevapları Tıkla İndir

2014 ÖSYS YGS Sonuçları, Üniversite Sınav Sonuçları Sorgulama

Memlekete Ucuz Otobüs Bileti Al

Online Üniversite Tercih Rehberi


Sınav Sonucu ve Tercihler Hakkında Sohbet İçin Tıklayınız